• Novinky

            • „Odvrátená tvár internetu“

            • Naša škola sa zapojila do preventívneho programu v spolupráci s PZ v KE. Počas školského roka sa žiaci školy zúčastňujú rôznych preventívnych akcií na témy: Kyberšikana, Nástrahy virtuálneho sveta, Trestnoprávna zodpovednosť, Šikana, drogová prevencia, Enviromentálna trestná činnosť, Násilie medzi ľuďmi...

              V mesiaci september sa žiaci 7. ročníka zúčastnili preventívneho programu na tému „Odvrátená tvár internetu“, kde boli poučení o nebezpečných nástrahách číhajúcich na mladých ľudí na internete. V mesiaci október sa opakovane žiaci 5. ročníka zúčastnia programu s témami: Rasizmus, Extrémizmus, Násilie, Bezpečnosť na internete... 

              Ďakujeme príslušníčke policajného zboru npor. Ing. Emílii Glovčíkovej za zaujímavé a poučné prezentovanie týchto neľahkých tém.

            • Záverečná konferencia cezhraničného projektu "SKHU IT EDUCATION" – Lego

            • Dňa 11.10.2022 sa uskutočnila Záverečná konferencia cezhraničného projektu "SKHU IT EDUCATION", do ktorého je naša škola zapojená od roku 2021. Od vtedy naši žiaci využívajú na hodinách informatiky robotické lego stavebnice, ktoré podporujú u žiakov logické myslenie, kreativitu a algoritmické zručnosti. 

            • Beh za zdravie

            • Aj v tomto šk. roku, 5.10.2022, sa na našej škole uskutočnil „Beh za zdravie“. Žiaci prvého stupňa si v ňom zmerali svoje sily, rýchlosť, ale aj vytrvalosť. Samotnej súťaži predchádzali triedne kolá, kde z každej triedy postúpili dve dievčatá a dvaja chlapci, ktorí boli najrýchlejší. Víťazi získali medailu a všetci zúčastnení detskú výživu (kapsičku) na doplnenie energie.

              Dievčatá:

              1. miesto: Laura SLEMENSKÁ 4.A
              2. miesto: Alexandra ĎORKOVÁ 2.C
              3. miesto: Tamara KUDOVÁ 3.C

              Chlapci:

              1. miesto: Martin Rusnák 4.C
              2. miesto: Jakub HUDÁK 3.C
              3. miesto: Jeremy ŠIMON
            • 13.10.2022 Preventívna aktivita k voľbe povolania

            • Dňa 13.10.2022 našu školu navštívila pracovníčka ÚPSVaR pani Lachváčová, ktorá na hodine OBN v 9.B informovala žiakov o úlohách úradu práce a o dôležitosti správneho výberu povolania na základe predpokladov ale aj uplatnenia sa na trhu práce. 

              Predstavila im povolania, ktoré  sú najviac žiadané a ohodnotené a tie, o ktoré je najmenší záujem a ich absolventi si ťažšie hľadajú zamestnanie, musia sa rekvalifikovať alebo hľadať prácu v inom odvetví.

            • Európsky deň jazykov 2022

            • „Koľko jazykov vieš, toľkokrát si človekom.“

              V dňoch 26.09.-10.10.2022 sme na našej škole  spoznávali európske jazyky. Zaujímali sme sa aj o kultúru, jedlo či vlajky mnohých európskych štátov.

              Žiakov 1. stupňa po Európe sprevádzala veľká cestovateľka Lara. Zahrali sme sa aj na detektívov a podľa fotky tipovali, o akú krajinu ide. Skúšali sme na základe krátkeho rozhovoru identifikovať daný európsky jazyk. Rozvíjali sme svoje umelecké vlohy pri vytváraní návrhu na tričko s témou Európsky deň jazykov. Zabavili sme sa aj pri jazykolamoch v rôznych jazykoch.

              Žiaci 2. stupňa sa zahrali na jazykovedcov a zasúťažili si v rôznych jazykolamových súťažiach. Iní spoznávali rôzne zaujímavosti krajín Európy a prezentovali ich medzi sebou formou plagátov. Niektorí pripravili obrovský aktuálny plagát s myšlienkou na dianie na Ukrajine. Na iných hodinách spojili výučbu so športom , či  varili a piekli charakteristické jedlá nemecky hovoriacich krajín.

              Už teraz sa tešíme na Európsky deň jazykov 2023.

            • Olympiáda zo slovenského jazyka a literatúry

            • Olympiáda zo slovenského jazyka a literatúry(OSJL) je jednou z foriem dobrovoľnej záujmovej činnosti žiakov základných a stredných škôl a je každoročne vyhlasovaná a organizovaná ako postupová súťaž. Jej cieľom je prehlbovať, rozširovať a upevňovať komunikačné zručnosti žiakov základných a stredných škôl v slovenskom jazyku, rozširovať záujem žiakov o sebavzdelávanie a samostatnú tvorivú činnosť a zvyšovať záujem o slovenský jazyk a literatúru.

              V tomto šk. roku 2022/23 sa konal 15. ročník OSJL aj na našej škole.

              Školského kola sa zúčastnilo 26 žiakov VIII.A a IX.A triedy. Žiaci riešili online test. Tých najlepších ešte čaká praktická časť. Žiak, ktorý získa najviac bodov, postupuje na okresné kolo.

            • SKHU IT EDUCATION LEGO SPIKE

            • Dňa 29.9.2022 sa žiaci ôsmeho ročníka Matej Matkobiš, Matúš Hudák, Oliver Keresti a Maximilián Staroň zúčastnili súťaže “SKHU IT EDUCATION LEGO SPIKE” . Súťaž sa konala v rámci projektu cezhraničnej spolupráce SKHU IT EDUCATION. Súťažili v stavbe a programovaní robotov postavených z lega. Robot mal autonómne riešiť zadané úlohy. Sám detekoval cestu a zbieral kocky podľa farby.
              Súťaže sa zúčastnilo 30 žiakov z košických škôl a 30 žiakov z Miškolca, ktorí spolupracovali v šiestich tímoch. Skúsenosti, ktoré žiaci načerpali, sú pre nich veľkým prínosom.