• Novinky

            • Výsledky školského zberu papiera 2023

            • Milí rodičia, žiaci, kolegovia.
              Spoločnými silami sa nám podarilo vyzbierať cez 6000 kg papiera. Zistili sme, že približne 125 kg starého papiera zachráni jeden strom. Vďaka nám všetkým sa tohtoročným zberom papiera podarilo zachrániť 50 stromov. Patrí Vám obrovské ĎAKUJEME.
              A toto sú výsledky najúspešnejších tried a jednotlivcov:
              Najúspešnejšie triedy 1. stupňa: 4.A - 1006 kg,
              1.A – 536 kg,
              3.C – 502,5 kg,
              4.B – 447 kg

              Najúspešnejší žiaci 1. stupňa: Melník Alex 4.A – 538 kg,
              Pastorek Lukáš 3.C – 331 kg,
              Mihalik Tibor 4.B – 277 kg,
              Guľová Katka 3.A – 263 kg.

              Najúspešnejšia trieda 2. stupňa: 9.A – 539 kg
              Najúspešnejšia žiačka 2. stupňa: Mirka Maletová 9.A – 487 kg

              Celkové výsledky zapojených škôl budú uverejnené najneskôr 8. mája 2023 na webovom sídle spoločnosti www.kosit.sk

            • Botanikiáda

            • Projekt BOTANIKIÁDA vznikol pred štrnástimi rokmi pre piatakov a ich učiteľov biológie zo základných škôl Košického a Prešovského samosprávneho kraja. BOTANIKIÁDA prebieha v dvoch kolách. Prvé kolo v online forme sa uskutočňuje na samotných základných školách. Na regionálnom kole v Botanickej záhrade UPJŠ v Košiciach budú reprezentovať našu školu Sára Homoľová a Natália Dubovská z V.C. Blahoželáme!

            • Divadelné predstavenie

            • V posledný aprílový deň si žiaci 2.C triedy pozvali na divadelné predstavenie žiakov 1.A triedy. Pripravili si pre nich ľudovú rozprávku: ,,Ako išlo vajce na vandrovku“. Počas predstavenia bola v triede výborná nálada i zábava. Herecké výkony druhákov boli vynikajúce a zožali za ne veľký potlesk.

            • Okresné kolo Matematickej olympiády žiakov 6. a 8. ročníka

            • Dňa 12.4.2023 sa piati žiaci zo 6.A a traja žiaci z 8.A zúčastnili okresného kola Matematickej olympiády, kde riešili a logicky zdôvodňovali náročnejšie matematické úlohy. Zo šiestakov dosiahli najlepšie výsledky dve žiačky, ktoré sú úspešnými riešiteľkami a zároveň získali pekné umiestnenie, a to Daniela Jacková, ktorá skončila na 5. mieste a Paulína Pastuchová, ktorá skončila na 7. mieste. Žiaci ôsmeho ročníka boli všetci úspešnými riešiteľmi a navyše získali veľmi pekné umiestnenie, a to Adrián Pastucha 2. miesto, Matej Matkobiš 9. miesto a Maximilián Staroň 17. miesto. Všetkým srdečne blahoželáme.
              Mgr. Iveta Payerová, Mgr. Eva Gomolčáková

            • Návšteva planetária

            • Dňa 28.4.2023 žiaci z 2.A a z 2.B navštívili planetárium v Slovenskom technickom múzeu v Košiciach, kde počas odborného výkladu žiaci získali vedomosti o planétach, hviezdach, padajúcich kométach, dokonca aj čiernych dierach, ktorých sa nemusia báť. Žiaci si vypočuli, že ešte nie je vedecky dokázané, že mimozemšťania existujú, ako došlo „k pokusu spojenia sa s nimi“ a pod. Spomenutý bol i Maximilián Hell, ktorý vypočítal vzdialenosť Slnka od Zeme a tento údaj sa dodnes používa. Maximilián Hell bol astronóm, matematik, kňaz svetového významu a je rodákom zo Štiavnických Baní. Pani, ktorá žiakom prednášala, im na nočnej oblohe ukázala aj súhvezdia a spomenula pavedu astrológiu, ktorej zverokruh súvisí s Ptolemaiom. A ešte malý dodatok: Padajúce hviezdy sa najlepšie pozorujú od 11. augusta až do 20. augusta. Najtmavším miestom na Slovensku je Národný park Poloniny, kde sa dá pozorovať nočná obloha bez svetelného smogu. Vďaka za múdrosť a odbornosť, ktorá
              rozšírila vedomosti žiakov.

            • English Star 2023

            • V priestoroch školy a školskej jedálne sa aj tento rok uskutočnila medzinárodná súťaž v anglickom jazyku. Zúčastnili sa v nej žiaci 2. až 8. ročníka pod vedením Mgr. Tomovej, Dávidovej, Vlčkovej a v spolupráci s p. učiteľkou Maščákovou. Čakali na nich rôzne úlohy zamerané na slovnú zásobu, gramatiku a na porozumenie slov až samotného textu. Obtiažnosť úloh závisela od daného ročníka.

              Už teraz sa nevieme dočkať konca júna, kedy budú zverejnené výsledky :).

            • Plavecký výcvik

            • V týchto dňoch prebieha plavecký výcvik žiakov 3. ročníka na ZŠ Trebišovská 10 v Košiciach. Pod vedením trénera prechádzajú základnými plaveckými štýlmi. Aj touto aktivitou prispievajú k zdravšiemu štýlu života.

            • Deň Zeme

            • Dňa 20.4.2023 sme si v Poľove pripomenuli Deň Zeme na hodinách výtvarnej výchovy. Žiaci 4. ročníka na pracovnom vyučovaní upravovali okolie školy. Aj takýmto gestom sme si pripomenuli aká je naša Zem vzácna a musíme si ju „chrániť a šetriť“.