• Novinky

            • Aktivity zamerané na kariérovú výchovu a poradenstvo

            • V ôsmom ročníku sa žiaci musia predbežne rozhodnúť, na ktoré stredné školy a študijné odbory sa budú hlásiť po skončení základnej školy. Mnohí nemajú žiadnu predstavu alebo o tom ani nerozmýšľajú. A práve tým veľmi pomohli aktivity, počas ktorých začali viac premýšľať o sebe – svojich silných a slabých stránkach, v čom by sa chceli zlepšiť, ako na sebe pracovať, čo ich zaujíma, čomu by sa chceli venovať, na čo majú predpoklady –
              rozumové schopnosti, zručnosti alebo aj povahové vlastnosti – rozvoj sebapoznania. Vypracovali pracovné listy samostatne aj v dvojiciach a potom spoločne všetci diskutovali.
              Aktivity:
              1. Deň a noc / Moje silné a slabé stránky, moje TOP – v čom som naj/
              2. Moja vlastná Swot analýza / Siné stránky, slabé stránky, príležitosti, ohrozenia/
              3. Aký som
              4. Ako ma vidia spolužiaci
              5. Môj strom
              6. Ja a práca

              Aktivity prebiehali na hodinách etickej výchovy, občianskej náuky a výtvarnej výchovy v 8.A a 8.C triede pod vedením školskej poradkyne v spolupráci s pani učiteľkou Hudáčovou. Žiaci odovzdali školskej poradkyni Predbežný záujem o SŠ – vybrali si dve stredné školy a študijné odbory, ktoré zodpovedajú ich schopnostiam a záujmom.

            • Fantastická trojka v zložení 5.A, 5.B a 5.C

            • Žiaci 5. ročníka sa dňa 29. mája 2024 zúčastnili filmového predstavenia v Cinemaxe. Pozreli si film Fantastická trojka - príbeh chlapca, ktorý nás vtiahol do sveta fantázie a boja za dobro. Film zachováva posolstvo, ako pomocou imaginácie a symboliky je možné čeliť najväčším nepriateľom ľudstva, ctižiadostivosti a sebectva. Nezabúdajme, že ak chceme zmeniť svet, musíme mať odvahu vidieť ho inak. Okrem umeleckého zážitku sme príjemne strávili spoločný čas.

            • Naši prváci v Bábkovom divadle v Košiciach

            • Žiaci 1. A, 1. B a 1. C navštívili Bábkové divadlo v Košiciach. Mali možnosť si pozrieť predstavenie od Adriany Totikovej pod názvom Ne/po/slušná Linda. Predstavenie zaujalo príbehom, kulisami, ale aj výkonmi bábkohercov. Navyše bolo veľmi poučné. Naši prváčikovia spolu s hlavnou predstaviteľkou Lindou si potvrdili, aké dôležité je vedieť pozdraviť, poprosiť, požiadať, či poďakovať v akomkoľvek veku a v akejkoľvek situácii. Príbeh končí veľmi pozitívne, neposlušná Linda, ktorá má veľké medzery v slušnom správaní, sa nakoniec zmení vo veľmi milé, svojich rodičov počúvajúce a veselé dievčatko. Túto pozitívnu zmenu v správaní hlavnej predstaviteľky naši prváci vnímali s veľkou radosťou. Divadelné predstavenie bolo pre našich žiakov príjemné a hlavne poučné. Veríme, že sa do košického bábkového divadla opäť vrátime.

        • Nadpis

        • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Sint, adipisci, quibusdam, ad ab quisquam esse aspernatur exercitationem aliquam at fugit omnis vitae recusandae eveniet.

          Inventore, aliquam sequi nisi velit magnam accusamus reprehenderit nemo necessitatibus doloribus molestiae fugit repellat repudiandae dolor. Incidunt, nulla quidem illo suscipit nihil!Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit.